Unika Järlaresultat på VM

VM-löpare

När vi summerar den gångna veckans Världsmästerskap i Skottland kan vi konstatera att Järlas löpare gjorde utomordenligt väl ifrån sig.

Det var ett utslagsgivande VM som skottarna bjöd på. Välbalanserade sprintbanor, Medel i omväxlande och bitvis mkt bökig terräng samt en utomordentligt utslagsgivande Lång.

Karro och Håkon var på VM som sprintlöpare. Båda tog sig  vidare från försök och i finalen blev Karro 10:a – en enormt stark prestation i hennes VM-debut.

På sprintstafetten lyckades Norge knipa silvret och Håkon tog medalj i sin första VM-start, STARKT! Karro fick förtroendet att avsluta i Sveriges lag och sattes på prov i de hårda konkurrensen. Kom till slut in som femma.

Emma, som dragits med hälseneproblem inför VM, fick därför koncentrera sig enbart på stafetterna i det danska laget.  Men som hon levererade.

På startsträckan i sprinstafetten spräckte hon direkt startfältet och gick ifrån den jagande klungan med 48 sekunder. En ocean av tid när det gäller sprint. Hennes danska lagkamrater förvaltade Emmas start väl och det första guldet på årets VM var i hamn.

På skogsstafetten hade Emma fått förtroendet att avsluta. Det danska laget gjorde som på sprinten och ryckte direkt. Emma gick ut på sista i klar ledning och kunde med lugn och metodisk löpning hålla alla konkurrenter bakom sig. Guld igen.

Två guld på ett VM är det få som erövrat. Grattis Emma, nästan Sara Sjöström-klass.

Sist men inte minst, Olle. Olle som efter flera år av skador fick en ”sistaplats” till världscupen i Lysekil. En möjlighet som han förvaltade så bra att han blev uttagen till att springa VM

Medel. Stenhård konkurrens, utmanande terräng och Olle får till ett världsklasslopp. Brons!! Vad hade det oddset varit i mars? Defenitivt Olles främsta prestation någonsin och bäst när det gäller.

Pga sjukdom blev Olle uttagen till stafettlaget. Sprang andra och tog upp placeringar efter svag förstasträcka.

Lång. Sista loppet på VM. En bana med alla utmaningar. Lång, teknisk, vägval. Olle håller jämn fart och gör inga misstag. Missa podiet precis och blir 7:a. En fantastisk prestation.

Samtliga Järlalöpare genomförde sina VM-lopp på toppen av sin förmåga. Stort grattis till er alla och också ett kvitto på att Järla har en miljö som utvecklar orienterare till världsklass.

 

 

Speak Your Mind

*

9 + sju =